Interieuradvies

Het interieuradvies is binnen mijn aanbod het totaal pakket. Alle onderdelen van een volledig advies (kleur, materiaal, licht, ruimtelijke indeling, kunst en meer) komen aan bod. Deze methodiek van ontwerpen heb ik ontwikkeld doorheen de jaren dat ik als interieurstyliste werkzaam ben. Het is dé manier om jouw persoonlijkheid en wensen te vertalen in een realistisch interieurontwerp. 

Consult
Voorontwerp
Presentatie
Oplevering

Consult

Ik breng een bezoek aan de woning of werkplek waar jij een interieuradvies voor wilt. Tijdens dit bezoek neem ik foto's en meet ik alles op. Hier vindt het eerste gesprek plaats. We bespreken o.a. kleur, materialen, licht, stijl en meer. In deze fase voer ik ook een kleur test uit, dit is heel belangrijk om de basis te leggen aan het ontwerp. 

Voorontwerp

Na het consult werk ik de besproken ideeën uit in een aantal voorontwerpen. Hierbij is de visualisatie van de ideeën essentieel: je wilt immers zien hoe kleuren, vormen, texturen en meer bij elkaar passen. Ik start hierbij met het uittekenen van de plattegrond en het invullen van het basis advies. In het basis advies zal ik mijn oplossingen voor jouw probleemstelling omtrent het interieur toelichten. Dit is nog geen uitgewerkt interieuradvies, maar een eerste opzet. 

Presentatie

Tijdens de presentatie toon ik de voorontwerpen. Je krijgt de plattegrond met enkele verschillende uitwerkingen in combinatie met de materiaal stalen te zien. De interieur keuzes worden toegelicht, we gaan in gesprek en één voorontwerp (of combinatie van elementen uit de verschillende ontwerpen) wordt uitgekozen voor de definitieve uitwerking. 

Oplevering

Het interieuradvies bestaat uit een kleur-, ruimtelijk- en materiaal advies. Daarnaast heb je het onderdeel "interieur advies", hieronder vind je  o.a. meubel plaatsing, looproute uitwerking, voor- en na foto's en eventueel lichtplan. Het complete advies wordt opgeleverd in een presentatiemap. Naast het uitgeschreven advies, krijg je een grondplan, 3D visualisatie (video én foto) en basis stalen set. Tijdens de oplevering kan je mij al jouw vragen omtrent het advies stellen. 


Voorbeeld:

Project het "wauw" effect

Hieronder zie je een voorbeeld van één van mijn compleet interieuradvies projecten. De klanten van dit project kwamen toevallig bij mij uit, ze waren op zoek naar het "wauw" effect. Ik wil je hieronder de verloop van dit interieur traject tonen zodat je een idee hebt van hoe dit er in de praktijk uitziet. Uiteraard is de inhoudelijke invulling in lijn met de wensen van de klant, over smaak valt niet te twisten, wil je graag een kijkje nemen in verschillende projecten? Klik hier. 

In de linkerkolom zie je het uitgewerkte grondplan met de plaatsing van de meubels, daaronder een 3D foto visualisatie van de inkom van de hal. Verschillende hoeken van de ruimte worden in de presentatiemap getoond, ik wil ervoor zorgen dat je echt een beeld hebt van hoe het in de werkelijkheid zal worden. 

In de rechterkolom zie je één van de stalen van de verf, daaronder zie je de voor- en na foto's. De 3D visualisatie foto's worden uit exact hetzelfde standpunt genomen als de voorfoto's. De map is opgebouwd uit de hoofdstukken: kleur-, ruimtelijk-, materiaal- en interieur advies. In elk onderdeel bevindt zich een schriftelijke bespreking van een ander aspect van het totaal advies. 


De presentatiemap!

Bekijk hieronder een korte video van de presentatiemap van dit project. 


3D video visualisatie

Bij elk project wordt ook een afgesloten Youtube video van de 3D visualisatie gedeeld. De video staat ingesteld op verborgen, deze is dus niet openbaar zichtbaar op het internet. Jij kan er wel voor kiezen om deze te delen met vrienden of familie door de link te sturen.

 


ERVARINGEN

M. Bertrandt
M. Bertrandt
“We reden voorbij de winkel van Brenda in Clinge. Toen dacht ik: “ik ga daar toch eens kijken”. Ik ben advies gaan vragen en zo is het eigenlijk gekomen. Het klikte goed tussen ons. Brenda heeft toen een ontwerp gemaakt voor de kamer. Ik vond het heel mooi en heb het direct aan heel veel mensen laten zien. Ik was er toch wel fier op dat ik dat ging doen. Voor de eerste keer alleen verven. De kasten vond ik toch wel een beetje lastig en eng om te verven. Maar ik ben wel heel trots op het resultaat. We zijn begonnen met de muren, we hebben het ontwerp echt gevolgd. Het behang in de kamer heb ik samen met mijn man gedaan. Na de muren hebben we het bed gedaan en het laatste was de kast. Wel een moeilijk geval. Het is veel in stukken gedaan”.
Fam. Vorst
Fam. Vorst
"Lieve Brenda, mijn ouders zijn zoooo blij met de inrichting. Ze hebben het helemaal naar hun zin in het appartement❤️