Landelijk klassiek

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Mevrouw Jansen had een echt interieurprobleem. Haar huis is een prachtige woning origineel gebouwd in hoeve stijl. Maar de donkere houten balken en de donkere meubelen (aangeschaft bij haar trouw) zorgde voor een heel donkere en kille woning. 15 jaar geleden ging ze op reis naar Sicilië, toen ze na de vakantie terug binnen kwam schrok ze zelf hoe donker haar woning was. Een schilder vertelde haar dat alle meubels tot het bloot hout geschuurd moesten worden, dat ging natuurlijk behoorlijk duur zijn. Haar plan voor een lichte en landelijke woning werd in de ijskast gezet. 

Via familieleden kwam mevrouw Jansen bij mij terecht. Haar opdracht was duidelijk: zorg ervoor dat mijn hele woning licht en landelijk wordt. Ik heb toen een plan uitgewerkt waarbij de meubels stap-voor-stap opgeknapt werden. Met Decoration paint is het niet nodig om te schuren, dat scheelde uiteraard enorm veel tijd en geld. Het eetgedeelte stond als eerste op de planning, later werd de living aangepakt, en een half jaar daarna de hal. Bij de laatste afwerkingen kon mevrouw Jansen maar één ding zeggen: "Ik heb van één ding maar spijt: dat ik het niet eerder heb gedaan". 

Dit is voor mij ook een project waar ik fier op ben doordat we op een duurzame wijze haar interieur een boost gegeven hebben. Als je wat ouder bent en je hebt zo'n prachtige meubels (die misschien niet meer de mode zijn, maar kwalitatief wel hoogstaand) dan kan je op deze manier de stijl van je woning toch helemaal veranderen. Lees het complete interview met mevrouw Jansen op de site van Decoration.